SZTE_Educatio2023

Népszerű az SZTE standja az Education

Folyamatos az érdeklődés a Szegedi Tudományegyetem standjánál az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A továbbtanulás előtt állókat 2023. január 14-ig, szombatig várják az SZTE 12 karának és Tanárképző Központjának képviselői.

Minden évben részt vesz az Educatio kiállításon a Szegedi Tudományegyetem. Magyarország legjobb egyetemének képviselői idén a HF30-as standnál várják az érdeklődőket, hogy első kézből adjanak választ a felvételivel kapcsolatos kérdésekre. Az első nap tapasztalatai alapján a legtöbben az ösztöndíj-lehetőségekről és a kollégiumi elhelyezésekről érdeklődtek a központi pultnál. Az egyes karok standjainál a felvételi követelményekre és a különböző hallgatói támogatásokra, szolgáltatásokra voltak kíváncsiak. Az egyetem hallgatói örömmel osztják meg személyes tapasztalataikat akár a tanulmányaikról, akár a hallgatói életről, akár a diplomát követő jövőképről legyen szó.


Educatio_2023_SZTE

Képgaléria a rendezvényről. Fotó: Sahin-Tóth István

Aki ellátogat az SZTE standjához, mindent megtudhat a pezsgő szegedi diákéletről, a tehetséggondozási programokról, a nemzetközi ösztöndíjakról, a szociális juttatásokról, a kulturális és sportolási lehetőségekről is. Emellett az érdeklődők megismerhetik az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat munkáját, a SZTEsók, a Coursera és a EUGLOH program előnyeit. A továbbtanulás előtt állók kézhez vehetik az egyetem 2023/2024-es tanévre szóló felvételi kiadványát, a legaktívabbak pedig SZTE-s ajándékokkal gazdagodhatnak.

SZTEinfo

Fotó: Sahin-Tóth István


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták



Marton_DorinaMárton Dorina - GTK, pénzügy-számvitel

Mindig is nagyon szerettem a matematikát és a történelmet, így orientálódtam a Gazdaságtudományi Kar felé. Ráadásul a nővérem is itt tanult és ő még jobban motivált ez irányba. A várost külön kiemelném diákbarát jellege miatt. Nagyon szeretem a szakomat, és tudom, hogy közgazdászdiplomával bárhol elhelyezkedhet az ember, akár külföldre is.




Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.